mg-logo

Verdens stærkeste piger

I år markeres 75-årsdagen for den første bog om Pippi Langstrømpe. I forbindelse med jubilæet lancerer Astrid Lindgren Company og Red Barnet den globale kampagne ’Pippi of Today’. Samarbejdet skal sætte fokus på piger på flugt og samle penge ind til Red Barnets arbejde for den ’glemte gruppe’.

For 75 år siden kom verdens stærkeste pige, Pippi Langstrømpe, til en ny by helt alene. I dag bliver millioner af piger tvunget til at forlade deres hjem og flytte ikke kun til nye byer, men også til nye lande. Piger, der er på flugt, skal samle al deres styrke, mod og håb for at tackle livets udfordringer og finde deres vej til en lysere fremtid. De piger er nutidens Pippi’er.

Antallet af børn på flugt er højere end nogensinde før – der er flere end efter 2. verdenskrig for 75 år siden, da den første bog om Pippi Langstrømpe blev udgivet. Vi ved meget lidt om piger på flugt, deres historier og deres behov for beskyttelse. 2020 er året, hvor deres historier bliver hørt. Hundredvis af samarbejdspartnere over hele verden støtter ’Pippi of Today’. Alle indsamlede midler går til Red Barnets arbejde med børn på flugt.

I alle piger er der en Pippi Langstrømpe, og ligesom Pippi fortjener alle muligheden for at vælge retningen på deres eget liv.

Læs mere på:

https://www.savethechildren.net/pippi
https://redbarnet.dk/nyheder/pippi-langstroempe-stoetter-glemte-piger-paa-flugt/
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.