mg-logo

Pigen på den lille sten

Da min søster blev født fik hun en bamse, en lille hvid bjørn. Min søster er idag 26 år og den lille hvide bjørn ligger stadig på hendes hovedepude. En bamse kan have den største betydning for et barn. Den kan være din bedste ven og din fortrolige. Den du kan fortælle alle dine hemmeligheder til og den som er der for dig, når du er allermest bange.  

Da jeg for nyligt skulle give en barselsgave forelskede jeg mig derfor også i både bamserne men endnu mere i historien og visionen bag bamserne fra Cuddle & Kind. 

Historien kunne passende starte sådan her: Der var engang en helt almindelig familie, familien Woodgate. De så tv en aften, i fjernsynet blev der vist en dokumentar om børn i sult og nød. Som nybagt mor til barn nr. 3 havde Jennifer Woodgate det derfor rigtig svært ved tanken om, at rigtig mange børn sultede, og hvor svært det må være at være forældre i en virkelighed, hvor det er omstændigheder. Sammen med sin mand valgte hun derfor at skabe Cuddle+kind. Et koncept der i særdeleshed også er inspireret af citatet “Be the change you wish to see in the world” af Mahatma Ghandi. 

Cuddle+kind blev altså en families mission om at gøre en forskel i verden ved at hjælpe børn i sult og nød. Konceptet går simpelt nok ud på, at når man køber en bamse forsyner man børn med 10 måltider. Cuddle+kind har eksisteret siden 2015 og har siden da doneret næsten 10 millioner måltider til børn.  

Cuddle+kind bamserne bliver strikket af over 750 kvindelige kunstnere i Peru. Bamserne er Fair Trade, og for familien Woodgate er Fair Trade et særligt vigtigt element i processen, for ved at lave Cuddle+kind produkterne Fair Trade sikres fair og anstændige arbejdsforhold og lønninger – et princip familien Woodgate prioriterer før deres egen profit. For ligesom familien ønsker at gøre en forskel gennem købet af en bamse og et doneret måltid til et barn, ønsker de også inden det kommer så vidt, at hjælpe mødre og kvinde så de via deres arbejde kan bidrage til deres familiers levevis.  

Familien Woodgate startede, foruden at hjælpe børn rundt i verdenen fra sult og nød, også Cuddle+kind for at være gode eksempel for deres børn og den næste generation. For et er at fortælle børn, at de skal følge deres hjerter, og at de kan opnå hvad de sætter sig for. Noget andet er at vise dem eksempler herpå. Med Cuddle+kind konceptet ønsker familien Woodgate at tydeliggøre at man som person altid skal gøre en forskel hvis man kan og altid skal behandle sine medmennesker med venlighed og respekt.  

”Kindness is the root of all good things”  

Jeg købte en Cuddle+kind bamse, faktisk købte jeg to, willow the deer, bamser, som begge er givet videre til to små smukke piger, med et ønske om at de om 26 år også vil være at finde på deres hovedepuder og med et ønske om at jeg, når pigerne bliver store nok kan fortælle dem bamsens historie. 

For jeg syntes det er et fantastisk koncept, da et køb som dette, giver i mere end en forstand.   

https://eu.cuddleandkind.com

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.