mg-logo

Lille land stort hjerte

Jeg bliver stolt helt ind i mit lille hjerte efter en aften som igår. Jeg bliver stolt af at komme fra et lille land, der på trods af sit indbyggertal på 5,8 millioner stadig formår at samle 82.104.925 millioner kr ind under Danmarks indsamlingen. 

Jeg ved godt, at man næsten ikke kan gå udenfor en dør uden af blive mødt af en opfordring om at støtte eller være med til gøre en forskel til den ene eller den anden sag. Men jeg mener også fra bunden af mit hjerte, at det er en menneskelig forpligtelse at hjælpe hvis man kan. For mig gælder det både, hvad end det handler om familier på den anden side af jorden eller familien, der bor lige ved siden af dig, om det er mennesker du aldrig har mødt eller mennesker du møder hver dag. Vi lever i en af verdens rigeste lande, og derfor mener jeg også at vi skal investerer i at verden bliver et bedre sted. 

Når det handler om børn, banker mit hjerte ekstra meget. Jeg ønsker at alle børn får lov at vokse op, omgivet af kærlighed, uden at skulle bekymre sig om det næste måltid, med mulighed for en fremtid. Jeg ønsker at alle børn kan få lov til at være børn så længe som muligt, bekymringsfrie og med et smil på læben når de vågner.  

Årets indsamling samler penge ind til børn på flugt. Hvert 5 sekund bliver et barn tvunget på flugt, børn der bliver rykket væk fra deres vante omgivelser, uden at have et valg. Jeg har aldrig selv besøgt en flygtningelejer, eller børn på flugt, men jeg har mødt børn hvis største ønske er, at vågne op næste morgen og igen kunne komme i skole og måske enda være så heldige at få aftensmad. Børn der drømmer om en fremtid, som de måske aldrig får, og det skær i mit hjerte at vide, at jeg ikke kan love dem det. Men jeg har også mødt børn i forbindelse med mit ambassadørskab hos sos-børnebyerne som har fået drømmen opfyldt. Så det nytter noget. En lille håndsrækning til et barn, kan betyde alt, meget lidt kan gøre en verden til forskel. Vi kan ikke redde hele verden, men at gøre lidt kan betyde meget for et andet menneske. Både igår, idag, men også imorgen.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.